Czym tak właściwie jest gluten? To nic innego innego jak mieszanina dwóch białek, czyli gliadyny i gluteniny. Gluten...
czytaj dalej
Rodzaje motków – sprawdzamy, czym są włókna naturalne, a czym – syntetyczne!
Włóczka zdecydowanie jest podstawowym materiałem do dziergania. Co więcej – doskonale sprawdza się zarówno podczas...
Jak zrobić dobry koktajl odchudzający?
Dieta to jedno z najpopularniejszych słów w ostatnich czasach. Aby schudnąć, trzeba jeść. Trzeba jeść zdrowo. W...
Dieta lekkostrawna – kiedy ją stosować?
Dieta lekkostrawna ma na celu odciążyć żołądek, wątrobę, trzustkę i jelita od ciężkiej pracy podczas trawienia...
Dieta redukcyjna – zdrowy sposób na szczupłą sylwetkę
Dieta redukcyjna to nie kolejna wersja diety cud, dzięki której stracić można 10 kg w tydzień (a później odzyskać je...
Słodki syrop z cebuli leczy i zapobiega nawrotom
Cebula spożywana pod każdą postacią to ratunek dla naszego zdrowia i unikanie chorób nie tylko przeziębieniowych, ale...